Nieuwsbrief Culemborg januari 2020 Online lezen
water voor nu en later
 
In de vorige nieuwsbrief heeft u gelezen wat op hoofdlijnen de planning is van het ontwerp van de onthardingsinstallatie en de aanvraag van vergunningen. In deze nieuwsbrief gaan we in op de voortgang en de overige activiteiten die op de productielocatie plaatsvinden.
De vorige periode stond in het teken van het ontwerp van het wateronthardingsgebouw. Nu werken we aan het definitieve ontwerp van de installatie, die in dat gebouw komt.

Onthardingsinstallatie
In de vierde week van 2020 vraagt Vitens de omgevingsvergunning aan voor de onthardingsinstallatie. Na afloop van de inspraakprocedure informeren wij u over het resultaat hiervan. Als er geen bezwaar is, starten we met het selecteren van een aannemer voor de uitvoering.

Spoelwaterverwerking
Naast de voorbereidingen op de bouw van de onthardingsinstallatie zijn wij ook bezig met bouwwerkzaamheden om ons productieproces te verbeteren. Bij het zuiveren van water gebruiken wij spoelwater om onze filters mee te spoelen. Op de productielocatie gaan wij een slibindikker bouwen. Een slibindikker zorgt ervoor dat wij het spoelwater beter kunnen zuiveren. Hiermee verbeteren wij uiteindelijk de spoelwaterverwerking. 

De spoelwaterverwerking staat aan de achterkant van het productiegebouw. Daarom merkt de omgeving niet heel veel van de bouwwerkzaamheden. Momenteel vindt de selectieprocedure plaats van de aannemer die deze werkzaamheden gaat uitvoeren. De daadwerkelijke uitvoering start voor de zomervakantie en duurt tot eind 2020. Als de aannemer is geselecteerd, informeren wij u over de exacte start- en einddatum van de werkzaamheden aan de spoelwaterverwerking.

Onderhoudswerkzaamheden
Gedurende het jaar vinden, naast projectmatige werkzaamheden zoals de aanpassing van de spoelwaterverwerking, regelmatig onderhoudswerkzaamheden plaats in het huidige productiegebouw én op het terrein.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen? Stel ze dan gerust via: waterontharderculemborg@vitens.nl. Kijk voor meer informatie over dit project op www.vitens.nl/Culemborg

Het projectteam ‘Zacht water voor Culemborg’
Afdeling Ontwerp & Aanleg
 
Twitter   Instagram   Facebook
Vitens N.V. Postbus 1205, 8001 BE Zwolle | Klantenservice